Chat with us, powered by LiveChat
NyheterAllt du behöver veta om hjärtstartare

Allt du behöver veta om hjärtstartare

En hjärtstartare, eller en defibrillator som det också kallas, är en liten EKG-maskin som analyserar hjärtverksamheten och ger en elektrisk stöt vid ett plötsligt hjärtstopp. Hjärtat får en omstart. En hjärtstartare kan användas av vem som helst när en person är medvetslös och inte andas normalt. Det är mycket mer effektivt att använda en hjärtstartare […]
Lifepak hjärtstartare

En hjärtstartare, eller en defibrillator som det också kallas, är en liten EKG-maskin som analyserar hjärtverksamheten och ger en elektrisk stöt vid ett plötsligt hjärtstopp. Hjärtat får en omstart. En hjärtstartare kan användas av vem som helst när en person är medvetslös och inte andas normalt. Det är mycket mer effektivt att använda en hjärtstartare än vanlig hjärt-& lungräddning, men tiden är helt avgörande, ju snabbare hjärtstartaren sätts in desto bättre överlevnadschans.

Behöver jag kontrollera hjärtstartaren?

LIFEPAK CR2, som kan hyras eller köpas via HLR Proffsen, är en användarvänlig hjärtstartare med modern teknik. Varje dag körs självtester av viktiga funktioner och om något är fel skickas en varning till din mail via hjärtstartarens wifi-funktion eller mobilnätet. Hjärtstartaren är tålig och hållbar med låga driftkostnader. Batterier och elektroder har en livslängd på fyra år.

Hjärtstartare - att hyra eller köpa

På HLR Proffsen kan företag, privatpersoner och föreningar hyra eller köpa hjärtstartare som är både driftssäkra och användarvänliga. En tydlig röst guidar dig genom hela processen. Att hyra en hjärtstartare är tryggt och enkelt. I avtalet ingår en färdiginstallerad hjärtstartare och ett support- och underhållsavtal. Du får även med väggfäste eller väska och en uppsättning med sax, rakhyvel och torkduk. Skylt och klistermärken för att visa var hjärtstartare finns ingår också. Många arbetsplatser och föreningar men även privatpersoner väljer att köpa en hjärtstartare. Det är en mycket bra livförsäkring. I samband med köpet har du tillgång till vår kunniga personal. Du kan även komplettera med väggfäste och extra skyltning. Tänk på att placera hjärtstartaren så tillgängligt och synligt som möjligt.

Service och tillbehör till hjärtstartare

När du hyr en hjärtstartare via HLR Proffsen ingår ett support- och underhållsavtal som gäller under hela avtalstiden. I avtalet ingår telefonsupport på vardagar, felavhjälpning, uppgraderingar och hjälp att registrera hjärtstartaren i hjärtstartarregistret. Vi håller även koll på batterier och elektroder och skickar kostnadsfritt ut nya när det behövs. När du köper en hjärtstartare kommer den färdiginstallerad med alla nödvändiga tillbehör. Du får instruktioner om hjärtstartaren och det finns även möjlighet att ställa frågor. Vi kan också hjälpa till med skåp med larm, väggfäste, väska och extra skyltning. På en LIFEPAK CR2 från HLR Proffsen får du åtta års garanti.

HLR-Dockor och en defibrillator

Behöver man gå en kurs för att kunna använda hjärtstartare?

Alla hjärtstartare är enkla och säker att använda för alla men för att du ska känna dig riktigt lugn och trygg rekommenderar vi en grundläggande utbildning i hjärt-lungräddning med hjärtstartare.

Registrera hjärtstartare i hjärtstartarregistret

I Sverige finns en förteckning, Sveriges Hjärtstartarregister (SHR), här finns många publika hjärtstartare registrerade och var de är placerade. Registret ägs av Svenska rådet för hjärt-lungräddning (HLR-rådet). När du registrerar din hjärtstartare kan larmcentralen och alla livräddare se exakt var den finns. Vi hjälper dig att registrera hjärtstartaren i Sveriges Hjärtstartarregister när du hyr hjärtstartare.

Fler nyheter

Första hjälpen vid medvetslöshet

Olyckor och plötsliga sjukdomsfall kan inträffa när som helst och var som helst, på arbetsplatsen, hemma eller på fritiden. Första hjälpen påbörjas direkt på olycksplatsen, ofta utan några hjälpmedel. All hjälp är viktig och värdefull. Personer som har lär...
nov 02, 2020

Ny hemsida, samma HLR Proffsen

Äntligen är den här, vår nya hemsida! Här kommer det framöver uppdateras med allt spännande som sker i och runt om vår verksamhet. Som en start tänkte vi här nedan ge er en liten allmän inblick i vad som hänt den senaste tiden, läget just nu, samt vad som ...
okt 13, 2020