Hjärtstartare till er förening

Be om offert

Ett hjärtstopp kan ske var och när som helst. Det finns många typer av föreningar – från den lilla bostadsföreningen till den stora ridklubben. Skapa en trygg plats för alla medlemmar och var alltid redo om något skulle inträffa. Hyr eller köp en effektiv hjärtstartare av hög kvalitet.

Kontakt

Drottninggatan 17
591 30 Motala​

HLR-övning med placerade händer på person

Rädda liv med hjärtstartare

Möjligheten att överleva ett plötsligt hjärtstopp ökar för den som snabbt får hjälp. Hjärt- och lungräddning bör genast inledas för att ansluta en hjärtstartare inom tre minuter. Chansen att överleva ökar och personen kan hållas i liv till att ambulansen anländer. Hjärtstartaren är utformad för att alla ska kunna använda den utan förkunskaper. Instruktionerna är enkla och röstinstruktioner guidar användaren genom varje steg. Elektroder placeras ut på personen med hjärtstopp och hjärtstartaren kommer att ge stötar vid behov.

Varje år drabbas många svenskar av plötsligt hjärtstopp som kan leda till döden. Möjligheten att överleva har ökat allt eftersom hjärtstartare har blivit vanligare på fler platser. Fortfarande är det enligt oss alldeles för få föreningar som faktiskt har en hjärtstartare i sina lokaler.

Använda en hjärtstartare

I en idrottsförening där personer i alla åldrar utmanar sina fysiska begränsningar eller på båtklubben bidrar en hjärtstartare med extra säkerhet. Hjärtstartare placeras på en lättillgänglig plats, exempelvis en vägg, för att vara lätt att nå vid behov. Modellerna är batteridrivna för att vara helt bärbara. Vid ett hjärtstopp är det alltså bara att greppa hjärtstartaren i handen, springa till platsen där personen ligger och börja att använda den.

Föreningar där många barn rör sig rekommenderas att välja en hjärtstartare som har barnläge. På vissa hjärtstarare så kan barnläge aktiveras med ett enkelt tryck och hjärtstartaren anpassar sig då till barn genom att leverera lägre energinivåer vid varje stöt som skickas ut. Moderna och användarvänliga produkter som har utformats för att snabbt kunna användas när något händer. Kontakta oss för mer information om våra hjärtstartare.

Utbildning i hjärt- och lungräddning med hjärtstartare

Även om de hjärtstartare vi erbjuder är mycket enkla att använda rekommenderar vi en utbildning i hjärt-lungräddning med hjärtstartare. 

Läs mer

Kontakt

Drottninggatan 17
591 30 Motala​

Öppettider

Mån-tors, 08:00 - 16:00
fre 08:00 - 15:00

Offertförfrågan hyra hjärtstartare

Använd vårt kontaktformulär för att göra bokningsförfrågan.

Bilder