Hjärtstartare i hemmet

Be om offert

Ett hjärtstopp kan ske när du minst anar det. Varje år drabbas många svenskar av att hjärtat stannar. Då gäller det för omgivningen att snabb påbörja hjärt- och lungräddning samt larma efter ambulans. Med en hjärtstartare i hemmet kan alla agera och sannolikheten för att överleva ökar drastiskt.

Kontakt

Drottninggatan 17
591 30 Motala​

Hyr en hjärtstartare för hemmabruk

Marknaden för hjärtstartare utvecklas ständigt med nya produkter. Idag är de mycket användarvänliga och det krävs inte några förkunskaper för att använda dessa. Instruktionerna är tydliga och det finns röstinstruktioner som talar med användaren genom varje steg. Det finns många olika hjärtstartare att välja mellan för dig som önskar att köpa en till det egna hemmet.

Majoriteten av hjärtstopp sker i det egna hemmet eftersom det är en plats där många spenderar mycket tid. Stannar hjärtat ökar chansen att överleva upp till c.a 74% jämfört med c.a 20% om enbart traditionell HLR används¹ jämfört med om enbart traditionell hjärt- och lungräddning används. Fungerar lika bra att ha på utvald plats i hemmet som att ha med i bilen eller på båten.

Alla kan använda en hjärtstartare

Hjärtstartare är en produkt som har blivit vanligare på många offentliga platser. Som ägare av en hjärtstartare kan du registrera den i Hjärtstartarregistret. Då kan larmcentralen i händelse av hjärtstopp se var närmaste hjärtstartare finns och kan komma till nytta där den behövs. Det är frivilligt att registrera sig.

Fokus på varje hjärtstartare är att den snabbt ska gå att börja användas även av personer som inte har kunskap sedan tidigare. Utseendet kan skilja sig åt något men fokus ligger på att rädda liv. Modeller kan ha specifika finesser som ett särskilt barnläge som anpassar sina stötar till barn med mindre kraftfulla energinivåer. När ett hjärtstopp inträffar är varje minut viktig för personens överlevnad. En hjärtstartare hemma för privatpersoner kan vara skillnaden mellan liv och död – en investering värd pengarna om den behöver användas!

¹https://lakartidningen.se/klinik-och-vetenskap-1/artiklar-1/klinisk-oversikt/2015/03/allt-fler-hjartstartare-i-samhallet-men-fa-anvands/

Utbildning i hjärt- och lungräddning med hjärtstartare

Även om de hjärtstartare vi erbjuder är mycket enkla att använda rekommenderar vi en utbildning i hjärt-lungräddning med hjärtstartare. 

Läs mer

Kontakt

Drottninggatan 17
591 30 Motala​

Öppettider

Mån-tors, 08:00 - 16:00
fre 08:00 - 15:00

Offertförfrågan hyra hjärtstartare

Använd vårt kontaktformulär för att göra bokningsförfrågan.

Bilder